06 2036 1928 | Botenmakersstraat 92, Zaandam | carolien@carolienskindertherapie.nl

Referenties

Onze dochter van 11 jaar voelde zich direct prettig bij Carolien. Na de eerste sessie zei ze dat ze de hele dag wel bij Carolien wilde blijven. Onze dochter, die het heel moeilijk had op school, was gelijk al een stuk vrolijker en meer haar zelf. Uiteindelijk hebben de sessies met Carolien haar een positiever zelfbeeld gegeven en is er oud zeer opgeruimd. Als ouders hebben we goede adviezen van Carolien gekregen over hoe we onze dochter het beste kunnen helpen bij de dingen waar ze tegen aan loopt. Door de sessies en de terugkoppeling van Carolien aan ons zijn wij meer gesterkt bij het maken van belangrijke (school) keuzes.

ouders van M. (meisje van 11)

We hebben het er nog een keer met onze zoon over gehad maar hij blijft bij zijn besluit om groep acht af te maken. Hij zei gister voor het slapen gaan dat hij zich zo gelukkig voelt. We zijn er zo blij mee! Jij hebt hem echt die boost gegeven die hij nodig had.

Moeder van hooggevoelige zoon van 11, Koog a/d Zaan

Onze zoon van 9 jaar zat al een tijdje niet lekker in zijn vel. Door een pestverleden (toen hij 6/7 jaar was), had zijn zelfvertrouwen een behoorlijke deuk opgelopen. Toen hij dit jaar weer last had van slecht slapen, hebben we samen met onze zoon besloten dat we toch ‘echte’ hulp moesten zoeken om het probleem te kunnen oplossen. Wij als ouders waren ervan overtuigd dat onze zoon niet tot zijn recht zou komen bij ‘een logge instantie met protocollen’. We zijn op zoek gegaan naar hulp, waarin onze zoon centraal zou staan ipv het protocol.

Via wat google-en kwamen we op de site van Caroliens Kindertherapie. Na het eerste gesprek wisten we dat we een goede plek  hadden gevonden! De speelkamer, het begrip en de aandacht voor het probleem van onze zoon gaven ons een goed, vertrouwd en warm gevoel!

Al na een aantal sessies zagen we onze zoon veranderen; hij ging beter het gesprek aan als hem iets niet duidelijk was. Hij ging steeds beter in zijn vel zitten! Nu zingt hij weer, is blij en is zichzelf! Eigenlijk wil hij niet stoppen, hij ging met enorm veel plezier naar Carolien toe.

Dit is het verhaal vanuit het oogpunt van ons als ouders, maar belangrijker vind ik wat onze zoon van de therapie bij Carolien vindt; dus ik vraag hem wat hij tegen andere kinderen zou zeggen over Carolien: “je moet écht heen gaan! Want je leert er heel veel. Ze praat met je en luistert heel goed naar je. En ze is gewoon de beste!”

ouders van T, 9 jaar, Westzaan

“Rick kon na een telefoontje de volgende dag al bij Carolien terecht. Gelukkig maar, want via de huisarts moesten we 3 maanden wachten. Helaas hadden we die tijd voor ons gevoel niet. Rick heeft veel baat gehad bij de gesprekken met Carolien, met name om zichzelf te begrijpen en te accepteren. Hij is weer blij en vrolijk en hij heeft het nog vaak over de ” truukjes” die Carolien hem geleerd heeft.

Rick zegt zelf : “Het was heel fijn om met Carolien te praten. Ik werd altijd heel rustig van haar en de kamer waar we in zaten. Ik voelde me daar nooit raar of anders”.

Sandra en Ramon, ouders van Rick (8)

Wij zijn bij Carolien terecht gekomen, omdat onze dochter niet lekker draaide in de klas. Bij haar kregen we eindelijk het gevoel, dat er naar ons geluisterd werd. Samen met Carolien zijn we tot een aanpak gekomen voor thuis en op school. Carolien heeft ons ook ondersteund in de communicatie naar school. Daarnaast heeft ze ons op het goede spoor gezet, zodat wij onze weg konden vinden in de wereld van ASS. Dus ze is voor ons echt een steun in de rug geweest.

Ouders van E. (7 jaar), Wormer

Je kan er veel leren. Ik heb ook veel geleerd. Bij Carolien is het leuk. Ze heeft me een keer geholpen om bij vrienden en vriendinnen te spelen. Daarom moest ik alleen bij haar spelen. En ik leerde ook dat als je ruzie hebt, dat je het kunt uitpraten en weer naar huis moet lopen. Je kan er veel spelen. Ik wil graag nog eens een keer naar haar toe want ze is lief.

M., meisje van 7 jaar, Zaandam

Wij zijn met Timo bij Carolien in therapie geweest en hebben hier enorm veel aangehad. Timo zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid door de gesprekken met Carolien. Hij vond het altijd prettig om met Carolien te praten.
Wij hebben als ouders ook veel aan de gesprekken gehad, zowel in het gedrag van Timo waar we verbetering in zagen. Maar ook de oudergesprekken. Carolien heeft onze ogen soms op een confronterende manier geopend. Ze wist dingen op een simpele manier duidelijk te maken zodat wij hier thuis ook verder mee konden werken.
Ze had ook alle tijd voor ons in de oudergesprekken. Via de mail hadden we de nodige “gesprekken” om zaken terug te koppelen of door te geven zodat we dit niet hoefde te doen als Timo heen ging.
Kortom, een top therapeut!”

Ouders van Timo (11 jaar), Zaandam

Onze zoon van 12 jaar is hooggevoelig gebleken en kreeg in groep 8 van de basisschool steeds meer moeite met keuzes maken. Ook begreep hij zichzelf vaak niet als hij zich vergeleek met leeftijdsgenoten. Zijn schoolresultaten begonnen er ook onder te lijden. Wij wilden hulp voor onze zoon maar ook voor ons zelf om hem beter te begrijpen en te begeleiden. Wij werden door de dokter doorverwezen naar Carolien en wij werden bij haar in het eerste oudergesprek snel gerust gesteld. Hooggevoeligheid is volgens haar een kwaliteit en geen handicap. Ook onze zoon was ook snel op zijn gemak en heeft zichzelf echt beter leren kennen. De overgang naar de middelbare school is probleemloos verlopen tot onze verbazing. Zijn schoolprestaties op het VMBO-T zijn zeer goed en hij heeft het naar zijn zin op de relatief kleine school. Door de therapie hebben wij onze goedlachse en intelligente zoon weer terug.

ouders van zoon (12 jaar), Zaandijk

J. is al die tijd erg enthousiast geweest over het naar jou gaan. Ik merk ook echt verschil, ze zit lekkerder in haar vel, stapt opener en vrijer naar anderen toe! Echt super!

Moeder van meisje van 7 jaar, Zaandam

Moeder van dochter S. (5) mailt na 5 sessies: Ik wilde je even laten weten dat het erg goed gaat met S. Ook tijdens de rapportbespreking met haar juf kwam ter sprake dat zij vond dat S. er veel uitgeruster uitzag en dat ze ook bij haar wist aan te geven dat Carolien haar zo goed geholpen heeft. Wat fijn om dat te horen en ik vond ook dat ik je dit even moest laten weten.

Haar juf had het er ook over dat S. extra taken krijgt aangeboden, gezien haar toch wat verdere ontwikkeling, maar dat zij vooral naar S. zelf luistert als ze aangeeft dat zij bijvoorbeeld liever in de huishoek gaat spelen. Ik heb aangegeven dat ik dat prima vond. Dat wij het natuurlijk heel fijn vinden dat er gezien wordt dat S. wat uitgedaagd dient te worden om het interessant te houden, maar dat het aan de andere kant ook een meisje van 5 is dat gewoon ook nog lekker wil kunnen spelen als ‘ het werk’ het toelaat.

Echt heel fijn om te zien hoe Sophie na de sessies veranderd is.

moeder van Sophie, 5 jaar

Onze zoon Zeger (4) ging met heel veel plezier naar Carolien toe. Hij voelde zich op z’n gemak bij haar. Carolien straalt zoveel rust uit. Kinderen zijn graag bij haar.
Daarnaast is de therapie niet alleen voor onze zoon goed geweest; maar voor ons als ouders heeft het ook heel erg veel gebracht. Carolien heeft niet alleen Zeger geholpen, maar ook ons. Wij hebben veel meer inzicht gekregen over hoe wij met onze zoon moeten omgaan. En na de therapie hebben wij een zoon die beter in z’n vel zit en ouders die hun zoon veel beter begrijpen. Het heeft ons allemaal heel erg veel gebracht.

familie IJ., Amsterdam

Onze dochter (D.) zat rond haar 9e totaal niet lekker in haar vel, ze ging met tegenzin naar school, had buikklachten en sliep slecht. Hoewel we een idee hadden wat de oorzaak van de klachten kon zijn, kregen we de situatie zelf niet verbeterd voor D. Na een bezoek aan de huisarts, om een puur lichamelijke oorzaak uit te sluiten, adviseerde hij ons een kindertherapeut in te schakelen. Op deze manier kwamen wij bij Carolien terecht.

D. voelde zich daar meteen op haar gemak. Hoewel wij zelf ook meerdere oudergesprekken met Carolien hebben gehad, was zij er in de eerste plaats voor onze dochter, iets wat D. heerlijk vond. Zij vertelde ook gewoon aan iedereen dat ze naar “haar” Carolien ging. Als vriendinnen dan vroegen wat ze daar deed, was het antwoord: spelen, praten en geheimen delen. Wij zagen D. met de week groeien en zelfverzekerder worden. Fluitend, stralend, springend, zingend en dansend kwam ze naar buiten. En gedurende het verloop van de bezoeken lukte het D. steeds beter dit gevoel ook zelf vast te houden, buiten de heerlijke, veilige kamer van Carolien.

Samenvattend kunnen we stellen dat Carolien in staat is geweest het rustige, veilige en luisterende oor te zijn voor onze lieve meid, ondertussen de handvaten biedend om D. de situatie te laten accepteren zoals die is, en haar eigen mooie zelf vol vertrouwen te ontwikkelen. D. is inmiddels 11 en nu veel beter in staat zichzelf te verwoorden en voor zichzelf op te komen. Wij zijn Carolien dankbaar voor wat zij gedaan heeft in de eerste plaats voor D., maar daarmee ook voor de rest van het gezin.

J. & T.

Onze dochter is enorm gegroeid bij Carolien. Er kwam ruimte voor haar eigen ik… Wij kregen tips en trucs hoe om te gaan met haar buien, zonder dat dit dwingend was. Het was een zaak van ons samen. Zeker geen behandelaar/patiënt verhouding. Dit hebben onze dochter en wij als zeer fijn ervaren. Onze dochter vond het zelfs jammer dat de sessies afgelopen waren. Carolien hebben wij leren kennen als een betrokken therapeut, zo stuurde zij onze dochter een kaart voor haar verjaardag, ondanks dat het al weer enkele maanden geleden was dat we geweest waren.

Ouders van Megan, (7 jaar), Assendelft

Onze dochter (9) en wijzelf als ouders hebben de praktijk van Carolien Ziegelaar als uitermate prettig ervaren. Carolien is fantastisch in haar manier met werken met kinderen. Rustig en op hun niveau. Wij raden de praktijk zeker aan!

familie G., Zaandam

Wij hebben het, net als onze dochter zelf, heel fijn gevonden om bij jou te komen. Door de gesprekken met ons zijn wij ook weer bewuster van ons eigen gedrag richting onze dochter geworden.

Het gaat veel beter met haar. Ze is veel opener geworden en praat goed over hoe ze zich voelt. Afgelopen weekend waren we weg met vrienden en die merkten dit ook.

ouders van meisje van 8, Zaandam

Carolien heeft onze 2 oudste kinderen (11 en 9) enorm geholpen bij het overwinnen van pesterijen en bij de overgang naar een andere school. De begeleiding gaat op natuurlijke speelse wijze en beide kinderen gingen graag naar Carolien toe. Contact gaat gemakkelijk en ouderbegeleiding is van toevoegende waarde met name voor de langere termijn.

L. Koning, Assendelft

Kundig, betrokken en warm is zoals wij de begeleiding van onze dochter hebben ervaren.
Begeleiding die handvatten, begrip en vertrouwen heeft gegeven.
Vertrouwen in de toekomst, waarin je mag zijn zoals je bent.

A.Z., Zaandam; moeder van dochter van 8 jaar

Via de school van mijn zoontje zijn wij doorverwezen naar Caroliens kindertherapie. Onze zoon toen 4 jaar oud, vertoonde opvallend gedrag en de leerkrachten vonden hem emotioneel geblokkeerd. Aangezien J. meerdere ingrijpende situaties had meegemaakt in een jaar tijd waarvan een verhuizing, geboorte broertje en overlijden van zijn beste maatje zijn hond, besloten wij om Carolien om hulp te vragen.
Ons zoontje J. vond de tijd die hij met Carolien doorbracht heel fijn vooral omdat er naar hem werd geluisterd en hij zijn ei kwijt kon tijdens het spelen. Het heeft hem zelfvertrouwen gegeven.
Het heeft ons als ouders geleerd door middel van de tips en handvatten, hoe om te gaan met de situatie en onze zoon J. en voelden wij ons gesteund door Carolien.
Het heeft de school duidelijkheid en inzicht gegeven doordat Carolien samen met ons op gesprek is gegaan met de leerkrachten op school. Dit heeft voor J. een zeer positieve wending gegeven. Hij wordt nu op een positieve manier begeleid en wij zien aan onze zoon dat hij nu met plezier naar school gaat. Inmiddels is J. 6 jaar en wanneer hij het visitekaartje met de foto van Carolien ziet dan zegt hij: “Ik vond het spelen bij haar zo leuk, waarom kan ik daar niet nog eens heen!

moeder van J., een jongen van 4 jaar

“Na onze scheiding kreeg onze zoon (toen 8 jaar) last van huilbuien en hij werd vaak boos op zichzelf. Toen zijn juf ook nog eens bij ons aan de bel trok dat zijn schoolprestaties achteruit gingen, zijn wij via de huisarts bij Carolien terecht gekomen. Onze zoon heeft in een paar maanden geleerd om zich beter te uiten en kreeg een beter zelfbeeld. Hij werd vrolijker en het ging op school ook snel beter. Hij vond het moeilijk om over zijn gevoelens te praten maar Carolien gaf hem de ruimte en hij voelde zich er prettig en op zijn gemak. De unieke aandacht die hij van haar kreeg werkte goed. Carolien gaf ons tips hoe wij hem kunnen stimuleren om zijn gevoelens te vertellen. Wij hebben er veel aan gehad en kijken er met een goed gevoel op terug. Het is ook voor onszelf verhelderend geweest.

Carolien is bevlogen en lief. Een echte aanrader.”

ouders van A. 

A. zelf zegt: Hallo, het gaat al een stuk beter met mij. Ik zit net in groep 7. Ik vind het jammer dat ik niet meer hoef te komen maar ik vond het wel heel erg leuk bij jou.

 

Onze dochter van 11 jaar voelde zich direct prettig bij Carolien. Na de eerste sessie zei ze dat ze de hele dag wel bij Carolien wilde blijven. Onze dochter, die het heel moeilijk had op school, was gelijk al een stuk vrolijker en meer haar zelf. Uiteindelijk hebben de sessies met Carolien haar een positiever zelfbeeld gegeven en is er oud zeer opgeruimd. Als ouders hebben we goede adviezen van Carolien gekregen over hoe we onze dochter het beste kunnen helpen bij de dingen waar ze tegen aan loopt. Door de sessies en de terugkoppeling van Carolien aan ons zijn wij meer gesterkt bij het maken van belangrijke (school) keuzes.

Ouders van M (11 jaar)

Wij hebben de therapie als zeer positief ervaren! Het fijne is dat onze dochter altijd met plezier naar jou toe ging. Ze vond de speelkamer ontzettend leuk en voelde zich erg op haar gemak. Daarnaast maakte je ook tijd voor ons en luisterde je met veel geduld naar onze verhalen en gaf je nuttig advies wanneer wij vragen hadden.

Ouders van dochter van 5 jaar, Assendelft

Onze dochter vond het zo spannend om de eerste keer naar Carolien te gaan. En wij eigenlijk ook, want je heb toch zoiets van waarom kunnen we het zelf niet oplossen. Maar soms zie je het zelf ook allemaal even niet meer. Na de eerste keer wilde onze dochter maar al te graag naar Carolien. Het is daar feest, ze doen allemaal leuke dingen en jij bent de baas, jij kiest wat je gaat doen! Hoe leuk is dat?
Door Carolien is ze zelfverzekerd geworden en durft ze voor zichzelf op te komen. En kan ze haar “drift” buien beter aan. Wij vonden het een hele fijne therapie waarbij ook de ouders goed op de hoogte gehouden worden. Het is voor ons een fijn idee dat we altijd weer op haar terug kunnen vallen.

Ouders van L., 9 jaar, uit Assendelft

“Beter laat dan nooit. Dat is mijn gevoel bij de fijne sessies die wij onlangs hadden bij Carolien. Ze heeft mijn 9-jarige, hooggevoelige zoon en mij een flinke zet in de juiste richting gegeven. We kregen bevestiging, aanmoediging en bruikbare, concrete tips. Het is verbazingwekkend én mooi om te merken hoe snel het toepassen van zulke goede tips een positief effect hebben op het contact met en het gedrag van je kind én jezelf! Eigenlijk zou ik zélf nog jarenlang bij Carolien op de bank, in die heerlijke speelkamer, willen zitten en praten en begeleid willen worden!”

Elise, Zaandam

‘Mam ik voel me zo gelukkig van binnen’. Wat fijn! hoe komt dat denk je?
‘Dat heeft Carolien gedaan!’ Dat klopt, Carolien heeft jou geholpen, maar wie heeft dat echt gedaan?
‘Ik zelf mam?’  Ja! jij hebt het zelf gedaan met behulp van Carolien! Dus wie heeft het zelf gedaan?
‘Ik mam!’ Ik ben zo trots op je!

Gesprek tussen moeder en dochter (8)

Toen ik worstelde met de aanpak van een ingewikkeld probleem van mijn puber wilde ik erg graag Caroliens mening en advies. Hoe kon ik het best reageren, hoe moest ik met de situatie omgaan? Om niet al te mysterieus te doen: mijn 15 jarige zoon werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten op het sportveld tijdens sportdag. Dat klinkt meteen ook zo heftig en dat zou het natuurlijk ook kunnen zijn maar hier leek meer aan de hand. Het meisje in kwestie had zelf ook wat ‘items’ en we kennen allemaal de verhalen van vaders die geen leven meer hebben nadat ze onterecht door hun bloedeigen dochters zijn beschuldigd van ongewenst gedrag. Ik wil maar zeggen, als jongen ben je binnen hetzelfde thema ook kwetsbaar. Maar hoe kom je achter de waarheid? En hoe steun je je kind? Mijn aanpak leek voor mij logisch maar ik was toch bang fouten te maken. Die kun je je soms best permitteren tijdens de jarenlange opvoeding maar dit leek mij niet het juiste moment. Ik heb een uur consult van Carolien gekocht om mijn eigen insteek en manier van reageren te peilen bij een niet betrokken én professioneel persoon. Mede dankzij de inzichten die Carolien mij gaf, kon ik rustig blijven en op mezelf vertrouwen en liep de situatie voor beide partijen goed af. Caroliens consult was mij ’t geld dubbel en dwars waard.

Moeder van zoon van 15

Toen onze dochter van zes jaar oud niet meer bij andere kinderen thuis durfde te spelen en dit naar onze mening al te lang duurde, heb ik op internet gezocht naar een kindertherapeut. Caroliens praktijk viel me in positieve zin direct op. Daarbij hadden vrienden van ons ook goede ervaringen met hun zoon bij Carolien. Na een plezierig en uitgebreid intakegesprek aan de hand van een intakeformulier hebben we onze dochter uitgelegd dat we een mevrouw hadden ontmoet die haar misschien kon helpen met het spelen bij anderen. Onze dochter is vier keer dolenthousiast en steeds zelfverzekerder naar Carolien gegaan. Aan het einde van elke sessie ging ze met gezonde tegenzin weer mee naar huis. Zo fijn vond ze het bij Carolien. Na deze vier sessies heeft onze dochter zich steeds meer ontwikkeld tot een zelfverzekerd meisje dat uiteindelijk zelfs weer met plezier bij anderen durfde te spelen. Toen Maxine het afgelopen zomer weer moeilijk had, dit maal omdat ze gepest werd door ‘een vriendin’, vroeg ze zelf aan ons of ze weer naar Carolien mocht. Ook uit deze sessies is ze weer zelfverzekerder gekomen. Voor ons natuurlijk heel erg fijn omdat wij weer een gelukkige dochter hebben maar natuurlijk vooral voor onze dochter erg plezierig! Carolien is voor onze dochter inmiddels een veilige thuishaven waar ze graag naartoe gaat als ze voor moeilijke momenten in haar leven staat. Voor ons is Carolien een hele fijne sparringpartner wanneer wij ons zorgen maken over onze dochter. Gelukkig komt dat overigens niet al te vaak voor maar ook in het leven van onze dochter zijn weleens momenten waar we even geen raad mee weten.

Ouders van M. nu 7 jaar, Zaandam

Share This