06 2036 1928 | Botenmakersstraat 92, Zaandam | carolien@carolienskindertherapie.nl

Kosten en vergoedingen

Kosten

De intake, een kindsessie of een ouderbegeleidingsgesprek kost 85 euro per keer. In dit tarief zijn ook de kosten voor de voorbereidingen vooraf, de analyses achteraf, de research, administratie, premies, bijscholings- en lidmaatschapskosten, supervisie- en intervisiekosten verwerkt. Een schoolbezoek kost 150 euro per keer.

De sessies betaal je per keer, per tikkie. Na elke sessie stuur ik per mail een factuur, die je kunt indienen bij de verzekering.

Vergoeding

Afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij en polis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed, vanuit de aanvullende verzekering. Omdat ik lid ben van de VIT-Vereniging van Integraaltherapeuten, is de kans groot dat (een deel van) de kosten wordt vergoed. Voor een overzicht voor 2023 kijk je hier: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie.

Informeer wel voor de zekerheid vooraf bij je verzekering of integratieve kindertherapie wordt vergoed, en vermeld erbij dat ik lid (679.21.A) ben van de VIT, onze beroepsvereniging. Die heeft namelijk voor ons afspraken gemaakt met de maatschappijen.

De VIT is weer aangesloten bij de overkoepelende organisatie RBCZ (mijn licentienummer hier is 409160R).

Vergoeding door de gemeente vanuit de Wet op de Jeugdzorg

Per 1 januari 2023 heeft de praktijk een contract met de gemeenten in de regio Zaanstreek – Waterland (Zaandam, Westzaan, Koog a/d Zaan, Zaandijk, Krommenie, Assendelft, Edam-Volendam, Oostzaan, Landsmeer, Purmerend, Beemster, Waterland, Wormerland), waardoor kindertherapie 100% vergoed kan worden. Als je zelf niet in de gelegenheid bent om de therapie te bekostigen is dat nu geen probleem meer. We overleggen in het intakegesprek hoe de therapie in jouw geval bekostigd kan worden. Als de gemeente jullie traject betaalt, heb je wel een verwijsbrief van je huisarts, kinderarts of het Jeugdteam nodig. 

Caroliens Kindertherapie is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Amsterdam met nummer 34339825.

Ik ben ingeschreven bij het SCAG register onder nummer 11824. De SCAG is de gespecialiseerde geschillencommissie voor de complementaire gezondheidszorg.

Mijn SKJ registratienummer is 160006145.

Voor meer informatie of een afspraak:

bel 06 2036 1928 of mail carolien@carolienskindertherapie.nl 

 

 

Share This