06 2036 1928 | Botenmakersstraat 92, Zaandam | carolien@carolienskindertherapie.nl

Over Carolien

Ik ben Carolien

carolien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Carolien Ziegelaar (1960), dochter, zus, getrouwd met Menno, moeder van dochter Jet (1994) en zoons Bob en Hidde (1996). Ik ben geboren en getogen in Leiden, en voordat ik naar Zaandam kwam, woonde ik ook in Utrecht, Nijmegen, Caïro en Krommenie.
Na het VWO studeerde ik drie jaar Spaans en vervolgens Communicatie. Ik heb gewerkt in de arbeidsbemiddeling, arbeidsmarktcommunicatie en marketingcommunicatie, tot we, vanwege het werk van mijn man, een jaar in Egypte gingen wonen.

Kinderen

Eenmaal terug in Nederland kregen we snel achter elkaar drie kinderen. Tussen het voeden, verschonen, troosten en knuffelen door las ik veel over kinderen en begon ik na te denken over hoe je kinderen kan helpen een gelukkig mens te blijven of te worden. Ik vond dat zo leuk en waardevol dat ik daarvan mijn werk wilde maken.

De opleiding die daar mooi bij aansloot was de vierjarige post-HBO-opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.  Die opleiding heeft me veel gebracht: een vak, en veel persoonlijke ontwikkeling.

Eigen praktijk

In 2005 ben ik begonnen met een eigen praktijk als zelfstandig kindertherapeut in Krommenie. In 2008 verhuisden we naar een praktijkhuis in Zaandam. De praktijk is beneden, we wonen boven. Ik hou van mijn gezin, van mijn vrienden, van mooie dingen, van reizen, lezen, van samen spelen en sporten, van praten en luisteren, en van gewoon bij elkaar zijn. Ik denk dat we in een drukke tijd leven waarin we veel van onszelf en elkaar moeten. De (communicatie-)druk is hoog. Er gebeurt veel in de wereld. Ook voor kinderen is de druk om het goed te doen vaak hoog. Ze worden afgerekend op resultaten. Ik wil kinderen (en ouders) graag helpen om in deze hectische tijd zo gelukkig mogelijk te zijn, ondanks de soms moeilijke omstandigheden.

Bijscholing

Ik hou van leren, van nieuwe dingen. Door de aard van de klachten die ik tegenkom bij kinderen verdiep ik me voortdurend in verschillende gebieden.
Een greep uit de bijscholingsgebieden van de laatste jaren: systemisch waarnemen en werken, familieopstellingen, zandspel, hechtingstherapie, zinvol tekenen met kinderen, focussen met kinderen, The Work van Byron Katie, EMDR, puberproblematiek, autismeherkenning en begeleiding, contextuele therapie, herkennen van communicatiepatronen van gescheiden ouders. In 2016 deed ik de door de verzekeraars verplicht gestelde bijscholing Psychosociale basiskennis. Hierdoor bleef de vergoeding voor ouders die aanvullend verzekerd zijn. En nu, in 2018, ga ik verder met verdiepen in hechtingstherapie en lichaamsgericht werken in de kindertherapiepraktijk.

Share This